Partizanska cesta 4
6210 Sežana
Čeprav so oljčne liste kot zdravilno sredstvo v boju proti infekcijam pri poškodbah in pri boleznih s povišano telesno temperaturo uporabljali že v davnih časih, pa so mnogotere zdravstvene koristi oljčnih listov laboratorijsko potrdile in podrobneje razložile šele raziskave, opravljene v 20. in 21. stoletju. Poleg zdravstvenih koristi oljčnih listov, ki so kar 30-krat večji antioksidant kot visokokavostno oljčno olje, pa knjiga le-te prvič predstavlja tudi kot novo sodobno začimbo, ki je nepogrešljiva sestavina zdravih jedilnikov mediteranskih diet. Okus oljčnih listov se namreč odlično poda k mediteranskim solatam, zelenjavi in ribam, njihov malce trpko-grenak okus pa lahko edinstveno oplemeniti tudi prenekatere celinske jedi. Tako nas avtorica v knjigi skozi zgovorno besedo in izjemno bogato sliko spodbuja k koristni vsakdanji uporabi oljčnih listov v najrazličnejše namene ter bralcem in bralkam ponuja izjemne, vendar premalo izkoriščene možnosti za bolj zdravo življenje.